5 redenen om wel een AOV af te sluiten

Ondernemers weten veelal volop redenen te benoemen waarom ze geen AOV willen afsluiten. Toch gaan deze excuses niet altijd op, zeker niet als duidelijk is waarom een AOV juist wel belangrijk is. Welk excuus gebruikt u op om geen arbeidsongeschiktheidsverzekering te hoeven afsluiten? Wij geven u 5 redenen waarom u er wel goed aan doet dit te doen.

1. Arbeidsongeschiktheid kan iedereen overkomen
Hoewel ondernemers veelal denken niet ziek te worden, is het iets dat iedereen kan overkomen. U heeft uw gezondheid niet altijd in eigen hand. Arbeidsongeschikt raken, gedeeltelijk of volledig, kan verstrekkende gevolgen hebben voor uw gezondheid. Heeft u dan voldoende inkomen om uw financiƫle lasten te kunnen dragen? Juist daarom is een AOV afsluiten zo belangrijk.

2. De premie valt best mee
Veel ondernemers sluiten geen AOV af omdat ze de premie van deze verzekering veel te duur vinden. Toch valt dit vaak erg mee. Het is van belang dat u zich goed laat adviseren door een onafhankelijk financieel adviseur. Deze bepaalt samen met u het bedrag dat u wenst te verzekeren. Bovendien helpt het om de verschillende verzekeraars qua premie naast elkaar te leggen en te vergelijken. Een scherpe premie voor een AOV afgestemd op uw beroep is altijd mogelijk.

3. U bent niet (meer) in loondienst
Als u gedeeltelijk werkzaam bent als ondernemer, kunt u veelal terugvallen op het inkomen van uw partner. Dit wordt echter een stuk lastiger als u fulltime voor uzelf werkt. Ziek worden als u werkt voor een werkgever, is heel anders dan wanneer u zelfstandig ondernemer bent. U krijgt namelijk niet doorbetaald. Door het afsluiten van een AOV verzekert u zich van een stabiel inkomen in tijden van ziekte.

4. Fiscaal aftrekbaar
De premie voor een AOV verzekering is fiscaal aftrekbaar. U gaat pas belasting betalen als de verzekering tot uitkering komt. Bovendien profiteren startende ondernemers vaak van nog veel meer startersvoordelen. De website van de Belastingdienst kan u daar nog veel meer over vertellen.

5. U zit er niet eeuwig aan vast
U zit niet eeuwig aan een AOV verzekering vast. Althans, de keuze hierin maakt u zelf. Als u op een gegeven moment zoveel eigen vermogen heeft opgebouwd, dan is een AOV niet altijd meer nodig. Kies daarom voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met een flexibele contractduur.