7 redenen waarom een aansprakelijkheidsverzekering zo handig is

Een ongeluk schuilt in een klein hoekje en daar kunnen we niet omheen. Er kan schade zijn toegebracht aan derden waarbij men zal vragen naar vergoeding van de geleden schade. Soms komt daar ook nog letselschade bij en zal het bedrag flink oplopen. Wie het slim aanpakt, zal een passende aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. De voordelen zijn groot en de onderstaande redenen daar een goed voorbeeld van:

  1. Schade aan materiƫle zaken is gedekt: of het nu gaat om een stukgeslagen ruit of een deuk in de auto, er kan door de benadeelde een schadeclaim worden ingediend. Indien alles verloopt volgens de polisvoorwaarden, zal de verzekering in staan voor de vergoeding. Ook geldt de dekking per geval. Er kunnen dus met dezelfde verzekering, in meerdere gevallen, een beroep worden gedaan op het vergoeden van de schade.
  2. Ook voor veroorzaakte letsels: Het blijft natuurlijk niet alleen bij materiele schade, maar is er ook vaker sprake van letsel. Daar kunnen de kosten al gauw flink oplopen en is het niet zonder reden, dat het dekkingsbedrag zo hoog wordt gezet. Vanuit de ervaring waarover zo een verzekeringsmaatschappij beschikt, kan ervan worden uitgegaan, dat het bedrag voldoende zal zijn voor de meeste gevallen. Er kan in sommige gevallen kan de verzekeraar ook kiezen uit een aantal dekkingsbedragen. De hoogte van de te betalen premies, zal onderling niet veel verschil vertonen.
  3. Kinderen en huisdieren kunnen ook verzekerd worden: Vrij uniek en kunnen deze twee groepen vaak, voor flink wat schade zorgen. Denk maar aan de letsels veroorzaakt door de hond die achter de kinderen van de buren rende en waarbij ze komen te vallen.
  4. Op maat gesneden voor een aantal gevallen: omdat er nu eenmaal sprake is van een groot aantal gebieden waar er sprake kan zijn van schade en/of letsel, wordt zo een aansprakelijkheidsverzekering gesplitst in een groot aantal soorten. Hiermee wordt er niet alleen een ruime dekking gerealiseerd, maar betaald men ook nooit te veel aan premie.
  5. Ook voor bedrijven:daarbij wordt ook de kleine zelfstandige ondernemer niet overgeslagen. Deze mogelijkheid zorgt voor een effectieve bedrijfsvoering, zonder dat door een kleine fout, alle moeite te niet wordt gedaan.
  6. Af te sluiten voor een korte periode of project: De aansprakelijkheid kan nu eenmaal grote verschillen vertonen in de praktijk en wordt er de mogelijkheid geboden, om voor een bepaald project, de verzekering af te sluiten. Dat geeft gelijk een sterk signaal af aan de opdrachtgever en weet die, dat onverwachte financiƫle verrassingen zullen uitblijven.
  7. En natuurlijk de grootste reden: Wat een geruststelling levert zo een verzekering nou op. Dat is een reden die natuurlijk niet over het mag worden gezien. Het kost nog erbij niet veel omdat de premie altijd aan de hand van een groot aantal factoren wordt berekend. Een groot of klein budget, een aansprakelijkheidsverzekering blijft betaalbaar.

De bovenstaande redenen geven allemaal wel aan, dat een aansprakelijkheidsverzekering, beschikbaar is voor iedereen, bedrijven als ook particulieren. Voor tal van situaties waar men vaak nooit echt bij heeft stilgestaan, komt zo een verzekering van te pas en kan het eigen risico eventueel ook afgekocht worden. Of het nu dus gaat om een stukgeslagen ruit of schade veroorzaakt door de arbeiders bij het verrichten van werkzaamheden bij een klant, de vergoeding van de veroorzaakte schade, zal door de verzekeraar wel in orde worden gemaakt.