aov bouw

AOV bouw

Wanneer je in de bouw werkt, dan mag je trots zijn op je beroep. Je helpt om samen met andere mensen iedere keer weer iets moois neer te zetten. Echter, de bouw is fysiek vrij zwaar werk. Misschien vind je dit zelf niet omdat je er iedere dag weer mee bezig bent, maar fysiek gezien is de bouw toch redelijk pittig. Je hebt de kans dat je je lichaam uitwoont en de kans dat je door een ongeval op een gegeven moment niet meer kunt werken is altijd aanwezig. Hiervoor is er een verzekering genaamd; AOV Bouw.

Wat is een AOV bouw?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (kortweg AOV) dekt het verlies van inkomen wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Wanneer je dan niet meer kunt werken dan kun je een beroep doen op de verzekering. Je krijgt dan een uitkering op maandelijkse basis. Hiermee kun je alsnog de vaste lasten blijven betalen. Zowel in het bedrijf als thuis. Goed verzekerd zijn is dus absoluut geen overbodige luxe.

Waarom juist een AOV in de bouw?

Juist in de bouw is een AOV geen overbodige luxe. Wanneer je dan niet meer kunt werken, heeft dit altijd inkomensverlies tot gevolg. Aangezien je in de bouw vaak fysiek vrij zwaar werk doet, woon je je lichaam na een aantal jaar uit. De kans op arbeidsongeschiktheid is daarom ook vrij groot. Je wilt ook een goed inkomen hebben in geval van arbeidsongeschiktheid. Daarom kiezen veel bouwvakkers voor een AOV.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP bouw

Veel mensen die in de bouw werken zijn ZZP’er. Zeker voor deze groep kan een AOV verzekering ZZP bouw heel interessant zijn. Als zelfstandige kun je immers bij ziekte niet terugvallen op een baas of werkgever. Hierop terugvallen kan alleen voor bouwvakkers die in loondienst werken. Laat je tijdens een klus een metalen balk op je been vallen en breek je deze op meerdere plekken? Dan kun je waarschijnlijk een periode niet werken. Of misschien wordt er een heel nare ziekte ontdekt waardoor je een medische molen in moet. Hoe dan ook, zodra je als ZZP’er niet kunt werken, verdien je niets. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP bouw kan dan veel uitkomst bieden.

Medische keuring AOV bouw

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering bouw wordt een medische keuring uitgevoerd. Zeker wanneer je fysiek zwaar werk doet. De verzekeraar wil hiermee vooraf weten wat voor risico zij loopt. Ben je jong tijdens het afsluiten van de verzekering, dan is jouw lichaam waarschijnlijk in een betere staat en ben je dus gezonder. Dan heb je meer kans om geaccepteerd te worden door een verzekeraar.

Alternatieven voor een AOV bouw

Er zijn uiteraard ook alternatieven voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering bouw. Zo zou je een spaarrekening kunnen opbouwen waar je de periode mee probeert te overbruggen dat je niet kunt werken. Maar hier zit wel een nadeel aan. Het is vaak maar tijdelijk. En wanneer je enkel voor bepaalde tijd arbeidsongeschikt bent dan is dat natuurlijk prima. Dan kun je een aantal maanden vooruit. Maar wanneer je helemaal niet meer kunt werken wil je natuurlijk gewoon een goed inkomen hebben.

Wat je dan zou kunnen doen in dit geval, is verzekeren vanaf 85% arbeidsongeschiktheid. Hierbij ben je via de AOV gedekt wanneer je helemaal niet meer kunt werken. En wanneer je slechts voor een aantal maanden uit de routine bent, dan kun je het zelf redden. Je zou ook kunnen gaan voor een langer eigen risico. Bij iedere AOV moet je een eigen risico periode kiezen. Deze duurt vaak op zijn minst een maand. Je kunt deze ook langer maken tegen een lagere premie. Tijdens de eigen risico periode krijg je geen uitkering.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering bouw

Velen denken ook, een AOV, is dat niet hartstikke duur? Wel, dat hoeft niet zo te zijn. Wat velen niet weten, is dat een AOV fiscaal aftrekbaar is. Je kunt een AOV dus aftrekken van de inkomstenbelasting. Je kunt de belastingformulieren in het vervolg maar beter goed nakijken tijdens het invullen. Want je kunt op een AOV soms honderden euro’s per jaar besparen. Variërend in welke belasting schijf je zit kun je van 30 tot soms wel meer dan 50 procent terug krijgen via de inkomsten belasting. Je zou praktisch gezien dus gewoon de helft goedkoper uit kunnen zijn als je dit nog niet wist!

AOV bouw afsluiten

Ben je erover uit en wil je een AOV bouw afsluiten? Start dan met vergelijken. Hier kun je veel geld besparen omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt. Door te vergelijken kom je er snel achter welke verzekeraar en dekking bij jouw wensen aansluit.

Andere beroepsgroepen