Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

Als advocaat ben je continu bezig met anderen. De werkdruk kan erg hoog zijn bij advocaten. Die ene zaak moet morgen af en een nieuwe zaak dient zich alweer aan. De kans dat je arbeidsongeschikt raakt is daarmee behoorlijk aanwezig. Hieronder lees je alles over de arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat.

AOV verzekeringen

Waarom een AOV advocaat?

Misschien herken je het wel, je bent vaak van huis en je krijgt veel zaken waarmee je dag in dag uit bezig bent. Als advocaat moet je natuurlijk continu streven naar resultaat. Maar dat betekent ook dat je vaak over je eigen grenzen heen moet gaan. Wellicht heb je het nu aardig onder controle, maar langzamerhand kan dit veranderen. Een burnout sluipt er vaak heel langzaam in. Je krijgt steeds meer last van uitvalverschijnselen zonder dat je dit mogelijk zelf direct door hebt. Raak je arbeidsongeschikt dan kun je een tijd lang niet meer werken. Dat zorgt bij advocaten voor veel inkomensverlies of mogelijk het wegvallen van je hele inkomen. Dit is de reden dat men kiest voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten.

arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

Inkomen beschermen door AOV advocaat afsluiten

Naast een burnout kun je natuurlijk ook door andere dingen arbeidsongeschikt raken. Bijvoorbeeld door ziekte of door een ongeval. Ook dan je een tijd niet kunnen werken. Een nachtmerrie van iedere advocaat. Een tijd niet kunnen werken betekent ook een tijd lang geen inkomen. Dit kun je verzekeren met de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor advocaten. Ook als je als advocaat in loondienst werkt, kun je een AOV verzekering nemen. Hiermee bescherm je jouw inkomsten zodra je tijdelijk niet in staat bent om te werken.

Kosten AOV als advocaat

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede oplossing om het financiële risico van arbeidsongeschiktheid te dekken. Je betaalt een maandelijkse premie en zodra je arbeidsongeschikt raakt krijg je een maandelijkse uitkering. Zodat je ook in een moeilijke periode verzekerd bent van een goed inkomen. De kosten van een AOV als advocaat is voor iedere advocaat anders. Dat hangt er namelijk vanaf hoeveel geld je wilt verzekeren, hoe lang je als wachtperiode (eigen risico periode) wilt en wat jouw leeftijd is. Het is daarom altijd verstandig om de AOV te vergelijken.

Voordelen arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat

  • De werkdruk van advocaten is over het algemeen vaak een stuk hoger dan bij andere beroepen. Hierdoor kan een burn-out er onopgemerkt insluipen. Dit heb je vaak niet door en het risico van het niet hebben van een inkomen is iets wat niemand wilt.
  • Het risico op ziekte is bij ieder beroep aanwezig. Ook bij advocaten die kerngezond zijn. Dit kan allemaal met de dag veranderen. Ook dan wil je het risico niet lopen op inkomensverlies.
  • Je kunt de premie zelf beïnvloeden door de verzekering op maat samen te stellen.
  • Bijna alle verzekeraars bieden preventiediensten. Zo kun je als advocaat hulp krijgen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Ook wanneer het gewoon goed gaat. En wanneer je denkt dat je uitvalverschijnselen begint te vertonen, dan kun je bij de verzekeraar terecht.
  • Veel verzekeraars bieden speciale arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor advocaten. Hiermee is al rekening gehouden met allerlei factoren van het beroep. Op deze manier heb je vaak al een passende verzekering.
  • Wanneer je geen ervaring hebt met de AOV, dan is dit geen probleem. Je kunt bij zo goed als alle verzekeraars een verzekering afsluiten met advies. Dan wordt het je volledig begeleid, en je hebt vaak ook betere opties. Houd er rekening mee dat een verzekeraar gewoon een bedrijf is. En zij zullen ook zo veel mogelijk winst willen maken. Maar degene die uiteindelijk de keuze maakt ben jij zelf. Ga dus niet enkel uit van het advies, maar kijk ook naar alternatieven. En weeg deze tegen elkaar af.
  • De premie is fiscaal aftrekbaar. Je kunt via de belastingaangifte vaak meer dan 30% terug krijgen op de premie. Hiermee kun je vaak honderden euro’s besparen. Het is dus zeker een goed idee om de belastingformulieren even goed na te kijken. Advocaten zitten vaak in de hoogste belastingschijf. Hierdoor kun je vaak meer dan de helft terugkrijgen via de belasting. Wanneer je dit eerst niet wist, dan weet je nu dat een AOV niet zo duur hoeft te zijn als dat je eerst dacht!

Arbeidsongeschiktheidsverzekering advocaat afsluiten?

Denkt u erover na om een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u als advocaat af te sluiten? Dan raden wij u aan om meerdere AOV verzekeraars te vergelijken. De premie en dekkingsverschillen kunnen namelijk groot zijn.

Vergelijk alle verzekeraars

Andere beroepen