arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren is geen luxe. Het biedt een groot stuk zekerheid om ├╝berhaupt de huur nog te kunnen betalen wanneer je in een dusdanige situatie terecht komt dat je als ambtenaar je beroep niet meer (volledig) kunt uitoefenen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar is eigenlijk niets meer dan een verzekering die jou de garantie geeft dat je niet zonder inkomen zult zitten als je ineens arbeidsongeschikt raakt.

Vergelijk AOV

Waarom een AOV ambtenaar?

Ook als ambtenaar loop je de kans op om ziek te worden of in een ongeluk verzeild te raken. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Het is overigens zo dat een ongeluk niet eens erg groot hoeft te zijn om er voor te zorgen dat je niet meer kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan een beperking aan het oog waardoor zelfs werk achter de laptop even niet meer mogelijk is. In deze situaties is het wel zo dat je ook als rijksambtenaar gewoon je kosten moet betalen. Om die reden is een AOV ambtenaar erg handig om af te sluiten. Je garandeert hiermee een deel van jouw inkomen.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren afsluiten?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren zorgt ervoor dat als je jouw werk niet kunt uitvoeren door arbeidsongeschiktheid alsnog een inkomen hebt. De arbeidsongeschiktheidsverzekering betaalt niet je volledige salaris die je verdient als je gewoon werkt, maar kan wel een behoorlijk groot deel hiervan dekken. In de meeste gevallen kun je je salaris tot wel 80% vergoed krijgen. Zo kun je in ieder geval je kosten betalen tot de tijd dat je weer aan het werk kunt.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering rijksambtenaar

Je kunt zelf kiezen hoeveel premie je wilt betalen voor de AOV. De premie is het bedrag dat je maandelijks gaat betalen voor jouw AOV als ambtenaar. Hoe hoger de premie is die je betaalt, hoe hoger het bedrag zal zijn dat jij vergoed krijgt op het moment dat je arbeidsongeschikt raakt. Je kiest dus zelf hoeveel euro je maandelijks kwijt bent, maar hiermee kies je ook zelf hoeveelste deel van je inkomen je uitgekeerd wil krijgen. Bij de meeste verzekeringen kun je je salaris dekken tot 80%. Dit betekent dus dat je tot 80% van je normale inkomen kunt krijgen wanneer je arbeidsongeschikt raakt.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar; premie fiscaal aftrekbaar

De premie die je als ambtenaar voor de AOV betaalt, is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat je de betaalde AOV premie als kosten kunt opgeven bij de inkomstenbelasting. Hierdoor betaal je minder belasting. De premie voor de AOV is over een jaar gezien dan een stuk lager, omdat je door dit belasting voordeel al snel honderden euro’s bespaard.

Hoe werkt de arbeidsongeschiktheidsverzekering ambtenaar?

De AOV rijksambtenaar werkt zo dat zodra je de AOV hebt afgesloten je verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid. Raak je arbeidsongeschikt, dan geldt er eerst een wachtperiode. Ook wel eigen risico periode genoemd. In deze periode kun je niet werken en ontvang je geen uitkering. Pas zodra de wachtperiode voorbij is, ontvang je een uitkering. Deze uitkering loopt zolang als je arbeidsongeschikt bent en dus niet kunt werken.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren afsluiten

Wil je de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren afsluiten, start dan met het vergelijken van de verschillende verzekeraars. Iedere verzekeraar vraagt een andere premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ambtenaren. Het is natuurlijk zonde om teveel te betalen. Vergelijken loont daarom enorm.

AOV vergelijken

Andere beroepen