Arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie

Wanneer je werkt bij defensie dan draag je bij aan veiligheid, vrijheid en vrede. Werken bij defensie is echter niet zonder gevaren. Integendeel, wanneer je werkt bij defensie loop je constant risico. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Want wanneer je niet meer kunt werken, dan heeft dat veel gevolgen. Ook op het gebied van je inkomen. Het inkomen van iemand van defensie zakt bij arbeidsongeschiktheid af naar bijstandsniveau. Je kunt geldzorgen echter voorkomen door een arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie te sluiten.

Je raakt arbeidsongeschikt, en dan?

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt dan is dit natuurlijk altijd vervelend. Om financiële problemen te voorkomen is het mogelijk om je te verzekeren tegen het financiële risico van arbeidsongeschiktheid. Dit doe je om inkomensverlies te beperken. Wat je allerminst wilt, en verdient voor jouw geleverde diensten is leven op bijstandsniveau. Wanneer je jarenlang je leven riskeert voor jouw land is dit natuurlijk niet wat je wilt. Je kunt je inkomen daarom beschermen met een arbeidsongeschiktheidsverzekering defensie.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie?

  • Het grootste gedeelte van je inkomen zal wegvallen als je arbeidsongeschikt raakt.
  • Je zult uiteraard de standaard vaste lasten moeten kunnen betalen. En je zult je eigen leven en dat van het gezin moeten onderhouden.
  • De kans op arbeidsongeschiktheid bij defensie is vrij groot. Je hebt dagelijks te maken met allerlei risico’s.
  • Je kunt jezelf verzekeren in alle gevallen van arbeidsongeschiktheid.
  • De premie van de verzekering is fiscaal aftrekbaar. Je kunt van 30 tot wel 50 procent terugkrijgen via de belastingaangifte. Een AOV is dus niet zo duur als iedereen beweert
  • Je kunt zelf invloed uitoefenen op de premie.

Alternatieven voor een AOV defensie

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor een AOV. Zo kun je zelf ook iedere maand geld opzij zetten en sparen. Heb je echter nog niet zo’n grote buffer opgebouwd en raak je onverhoopt toch arbeidsongeschikt, dan zul je het met een kleine buffer niet redden. De combinatie sparen en een AOV voor militairen is wel een heel verstandige keus. Hierdoor kun je de eerste maanden zelf financieren en daarna de verzekering laten uitkeren. Dit zorgt niet alleen voor een lagere maandpremie, maar ook dat je altijd een inkomen hebt.

AOV defensie; Wat is er verzekerd?

Met de AOV verzeker je je inkomen in tijden dat je niet kunt werken. Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval. Dit hoeft niet ontstaan te zijn vanuit jouw werk, maar kan ook voortkomen uit een ongeluk tijdens een vakantie. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzeker je een percentage van jouw inkomen. Het dekkingspercentage kies je zelf bij het afsluiten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie.

Een dekking van 35 tot 80 procent

Bij een dekking van 35-80 procent verzeker je minstens 70% van het inkomen. Dit geldt meestal tot de AOW leeftijd is bereikt. Vaak is dit dus standaard. Soms betaal je hiervoor een hogere premie. Wanneer je werkzaam bent bij defensie kom je wél in aanmerking voor een WIA uitkering. Hiermee heb je dus 70% van het oorspronkelijke inkomen bovenop de WIA uitkering.

Volledige arbeidsongeschiktheid

Ook kan het zijn dat je niet tijdelijk, maar volledig arbeidsongeschikt raakt. In dat geval krijg je een ruime inkomensaanvulling vanuit de WIA verzekering. Daarbovenop krijg je vaak nog een uitkering van 10% wanneer je voor 80-100 procent arbeidsongeschikt bent.

Een complete dekking

Ook kun je gaan voor een complete dekking. Dit is een combinatie tussen de gegeven mogelijkheden bij de verzekeraar. Dan ben je in alle situaties goed verzekerd.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor medewerkers van defensie afsluiten

Het kiezen van een AOV is in veel gevallen heel verstandig. Zeker voor risico beroepen waarbij de kans op arbeidsongeschiktheid groter is, dan bijvoorbeeld met een kantoorbaan. Werk je bij defensie, dan kan er altijd iets gebeuren. We raden aan om de AOV eerst te vergelijken voordat je er eentje afsluit. Iedere verzekeraar vraagt namelijk een andere premie voor de AOV. Door de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie te vergelijken, weet je zeker dat je niet teveel premie zult betalen.

AOV voor militairen vergelijken

Is een AOV voor defensie verplicht?

Nee, een AOV is niet verplicht. Het is een optionele verzekering die zekerheid biedt rondom jouw inkomen. Raak je arbeidsongeschikt dan ontvang je alsnog inkomsten. Ondanks dat je jouw werk niet kunt uitvoeren.

Moet ik medisch gekeurd worden voor een AOV?

Het zou heel goed kunnen dat een medische keuring nodig is. Vaak moet je een vragenlijst invullen. Als vanuit daar eventuele vragen ontstaan bij de verzekeraar dan kan het zijn dat hij je oproept. Er wordt dan een medische test uitgevoerd om te kijken hoe groot risico je bent voor de verzekeraar. Op basis van deze test wordt dan bepaald of je wordt aangenomen of afgewezen.

Wat is de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. De premie wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren en deze factoren zijn per persoon anders. Het is daarom verstandig om de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor defensie te vergelijken. Zo kom je er snel achter waar je de goedkoopste AOV afsluit.

Bekijk de andere beroepen