arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak

Arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak

Als je een eenmanszaak hebt, betekent dit in de meeste gevallen dat je afhankelijk bent van de verkoop van jouw diensten of producten. Een eenmanszaak dat zijn of haar diensten goed verkoopt zal financieel niet veel te klagen hebben. Maar wat nou als je arbeidsongeschikt raakt? Dan valt jouw inkomen ineens helemaal weg. Heb je dan een buffer om dit op te vangen? Veel ondernemers stoppen veel van het verdiende geld terug in de zaak. Om inkomensverlies zo veel mogelijk te beperken bij arbeidsongeschiktheid kun je de arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak afsluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vergelijken

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak?

Jij bent als ondernemer van een eenmanszaak best kwetsbaar. Verkoop je even niets, dan zijn er geen inkomsten. Word je ziek of raak je betrokken bij een ongeval en kun je (tijdelijk) niet meer werken, dan valt het hele inkomen weg. Je hebt immers geen baas die je doorbetaald totdat je weer aan het werk kunt. Dit kan voor problemen zorgen. Veel ondernemers kiezen er daarom voor om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Voordelen arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak

Het hebben van een AOV eenmanszaak biedt meerdere voordelen. Zodra je op de een of de andere manier tijdelijk niet in staat bent je beroep uit te oefenen wordt een gedeelte van jouw inkomen dankzij je arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak alsnog vergoed. Welk deel van je inkomen vergoed wordt hangt af van de premie die je betaalt. Hoe dan ook is het fijn dat je zo’n verzekering achter de hand hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en kan iedereen overkomen. Het is erg fijn om te weten dat als jij je werk niet kunt doen je in ieder geval een bedrag binnenkrijgt waarmee je je vaste lasten kunt betalen.

  • Je kunt jouw vaste lasten blijven betalen
  • Je kunt klanten betalen
  • De premie van de AOV is fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting
  • Je zit nooit zonder inkomen thuis
  • Het biedt je rust en zekerheid in tijden van nood

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak

De kosten van de arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak zijn voor iedere ondernemer anders. De premie wordt bepaald aan de hand van meerdere factoren. Zo speelt de leeftijd een rol, maar ook het verzekerde bedrag, de gekozen dekking en de wachtperiode. Door de AOV te vergelijken kom je er snel achter bij welke verzekeraar je de goedkoopste AOV kunt afsluiten.

AOV premie aftrekbaar eenmanszaak

Je kunt de betaalde premie voor de AOV aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit maakt de AOV premie fiscaal aftrekbaar. Op jaarbasis scheelt je dit al snel honderden euro’s. Ondernemers geven weleens aan dat de AOV verzekering zo duur is, maar vergeten dat ze een deel van de betaalde premie terugkrijgen.

Hoe werkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak?

Zodra je een AOV eenmanszaak hebt afgesloten betaal je maandelijks premie. Word je arbeidsongeschikt dan geldt er eerst een wachtperiode. In deze periode keert de verzekering niet uit. Dit gat zul je zelf moeten opvangen met bijvoorbeeld spaargeld. Hoe lang deze periode duurt kies je zelf bij het afsluiten van de AOV. Jezelf arbeidsongeschikt verklaren is niet mogelijk, dat moet een specialist doen. Een arts en deze zal hier melding van maken zodat jij dit kunt aantonen bij de verzekeraar. Ben je na de wachtperiode nog steeds niet in staat om aan het werk te gaan, dan zal de verzekering maandelijks een bedrag uitkeren.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor een eenmanszaak afsluiten

Omdat de premies ver uit elkaar liggen voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak, is het verstandig om de verzekering eerst te vergelijken. Zo kom je erachter welke AOV bij jouw wensen aansluit. Let daarbij niet alleen op de premie. Ook de voorwaarden zijn erg belangrijk. Let er bijvoorbeeld op dat de goedkoopste AOV waarschijnlijk een langere wachtperiode heeft en je dus zelf de eerste maanden moet overbruggen.

AOV direct vergelijken

Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak verplicht?

Nee, de arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak is niet verplicht. Je sluit deze voor jezelf af. De verzekering biedt een stukje zekerheid. Zodra je arbeidsongeschikt raakt, zul je van de verzekeraar inkomen ontvangen.

Is een ongeluk vanuit een privé situatie ook gedekt op de AOV eenmanszaak?

Ja, het maakt niet uit of je arbeidsongeschikt bent geraakt door het werk of door een privé situatie. Het gaat erom dat je tijdelijk niet aan het werk kunt en daardoor geen inkomen hebt. Dus ook als je bijvoorbeeld tijdens een familie skivakantie bent gevallen, dan is dat gedekt.

Hoe vind ik een goedkope AOV eenmanszaak?

Door de AOV verzekeringen te vergelijken, ontdek je welke AOV goedkoper is. Houdt er ook rekening mee dat je de AOV premie fiscaal kunt aftrekken bij de inkomstenbelasting. Dat scheelt behoorlijk wat geld. Daarnaast kun je kiezen voor een langere wachttijd, ook dat zorgt voor een goedkope AOV.

Overige beroepen