arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

Arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

Als medisch specialist kun je zelf ook te maken krijgen met arbeidsongeschiktheid. Wil je jouw inkomen verzekeren, zodat je bij het (gedeeltelijk) niet meer kunnen uitvoeren van jouw werk alsnog inkomsten hebt? Kies dan voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist. Met deze verzekering ontvang je iedere maand geld, zodra jij je werk niet meer kunt uitvoeren. Ook word je geholpen om te re-integreren, zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

AOV vergelijken

AOV medisch specialist kiezen

Wil je een AOV afsluiten als medisch specialist? Dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Wij helpen je graag door het geven van informatie over de AOV en de dekkingen. Allereerst is het belangrijk om te weten dat iedere verzekeraar een andere premie rekent voor de verzekering. Het is daarom verstandig om de AOV te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel premie zult betalen.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering en hoe werkt het?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist biedt dekking zodra je arbeidsongeschikt raakt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt kortweg ook een AOV genoemd. Je kunt arbeidsongeschikt raken door ziekte of door een ongeval. Het maakt daarbij niet uit of het werkgerelateerd is of dat je bent gevallen tijdens een vakantie. Met deze verzekering bescherm je jouw inkomsten, zodra je door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken. Het is niet mogelijk om jezelf arbeidsongeschikt te verklaren, dit moet door een arts gedaan worden.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering medisch specialist

De kosten van de AOV verzekering zijn afhankelijk van meerdere factoren.

  • De leeftijd waarop je de verzekering afsluit
  • Het verzekerde bedrag
  • Het dekkingspercentage
  • De gekozen dekking
  • De wacht periode

De wachtperiode is de periode waarin je wel al arbeidsongeschikt bent, maar je nog geen uitkering krijgt. Je vangt het inkomens gat dan bijvoorbeeld op met eigen spaargeld. In ruil hiervoor ontvang je korting op de premie, omdat de verzekeraar pas later hoeft uit te keren.

AOV premie fiscaal aftrekbaar

Als je kiest voor een AOV dan biedt dat tevens als voordeel dat je de premie van de inkomstenbelasting kunt aftrekken. De premie is daarmee fiscaal aftrekbaar. In dit geval breng je de kosten van de AOV premie in mindering bij het opgeven van de inkomstenbelasting. Dit scheelt je een paar honderd euro per jaar.

AOV afsluiten als medisch specialist

Zoals gezegd raden we je aan om de verzekeraars eerst te vergelijken voordat je een AOV kiest. Zo kom je erachter bij welke verzekeraar je als medisch specialist een lage premie betaalt en waar de dekking aansluit bij jouw wensen. Speel ook eens met de wachttijden en dekkingspercentages. Zo merk je het verschil in maandpremie en kun je de beste AOV medisch specialist afsluiten.

Direct AOV vergelijken

Bekijk de andere beroepen