arbeidsongeschiktheidsverzekering politie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering politie

Als politieman liggen jouw zorgen natuurlijk constant bij je medemens. Toch is het goed om ook even bij jouw eigen gezondheid stil te staan. Het kan voorkomen dat je op een dag niet meer kunt werken. Als je bij de politie werkt kan dat af en toe risicovol zijn. Als je arbeidsongeschikt raakt wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van een inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering politie is daarom geen overbodige luxe. Met een AOV bescherm jij je inkomen. En wanneer je er dan even uit ligt, dan kun je ook gewoon de rekeningen blijven betalen.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering politie?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor politie agenten komt van pas wanneer je even niet meer kunt werken door arbeidsongeschiktheid. Dat kan gebeuren wanneer je langdurig ziek bent. Maar bijvoorbeeld ook omdat je een ongeval hebt gehad en invalide bent geworden. Want wanneer je even niet meer in staat bent tot beroepsuitoefening, dan valt je inkomen zo goed als weg. Met een AOV voor agenten ben je hiertegen gedekt en krijg je alsnog inkomsten.

AOV vergelijken

Waarom een AOV als politieagent?

Velen achten de kans niet heel groot dat arbeidsongeschiktheid hen ooit treft. Maar zeker als ambtenaar bij de politie is die kans groter dan je denkt. Er liggen iedere dag risico´s op de loer. Je bent ten slotte iedere dag bezig met het vechten tegen criminaliteit en de orde te bewaken. Als politieagent is het daarom verstandig om te kiezen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Mocht je onverhoopt gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt raken, dan weet je in ieder geval zeker dat je een inkomen behoudt.

Sparen of een AOV politie

In plaats van een AOV afsluiten, kun je ook kiezen om zelf te sparen. Dit heeft voor- en nadelen. Als je zelf spaart kies je zelf welk bedrag je opzij legt en ook hoe vaak je dit doet. Of je voldoende spaart om een periode salaris op te kunnen vangen, weet je vooraf niet. Zeker als deze lang duurt, heb je een behoorlijke spaarrekening nodig. Ga maar eens na hoeveel spaargeld je nodig hebt als je een jaar of misschien zelfs twee jaar niet kunt werken.

Geld sparen is natuurlijk nooit verkeerd en zou je ook kunnen combineren met een AOV. Met het spaargeld vang je dan bijvoorbeeld de eerste maanden op van de wachttijd. En daarna keert de arbeidsongeschiktheidsverzekering uit zolang als dat nodig is. Ook als je de AOV nog niet zo lang hebt, kun je er al aanspraak op maken. Terwijl je bij spaargeld toch eerst een buffer moet opbouwen voordat je deze kunt gebruiken.

Uitkering arbeidsongeschiktheidsverzekering politie

Je komt in aanmerking voor een AOV uitkering wanneer je minimaal 25% arbeidsongeschikt bent. Je krijgt echter geen uitkering wanneer de arbeidsongeschiktheid is veroorzaakt door invloed van alcohol of andere drugs. En ook niet wanneer je met opzet arbeidsongeschikt bent geworden.

Er zijn veel verschillende AOV dekkingen. Het percentage kan dus afwijken van de genoemde 25%. Je kunt zelf invloed uitoefenen op de premie. Dit hangt af van het verzekerde bedrag, jouw leeftijd en de looptijd van de verzekering. Ook de eigen risico periode is van belang. Dit is de periode waar de verzekering nog niet uitkeert en je bijvoorbeeld jouw eigen spaargeld inzet als inkomen. Hoe langer de periode, hoe goedkoper de premie.

AOV premie aftrekbaar

Je kunt tevens het nodige besparen op je AOV premie. De premie van een AOV is namelijk fiscaal aftrekbaar. Dit kan soms uitlopen op honderden euro’s per jaar. Kijk dus de belastingaangifte maar even goed na in het vervolg.

AOV afsluiten als politie agent

Of je een AOV wilt afsluiten als politieagent is natuurlijk helemaal aan jezelf. Het is altijd verstandig, bij ieder beroep. Velen delen dat de AOV alleen bedoeld is voor zelfstandig ondernemers. Dit is echter niet zo. De AOV is ook een goede verzekeringen voor ambtenaren en mensen die bij bedrijven in loondienst werken.

Wanneer je politieagent bent dan heb je simpelweg meer risico op arbeidsongeschiktheid. Een kantoormedewerker raakt vanzelfsprekend minder snel arbeidsongeschikt dan iemand die dag in dag uit wordt geconfronteerd met criminele activiteiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering vergelijken

Bekijk een aantal veelvoorkomende andere bereoepen