Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is goedkoper dan u denkt

De reden dat veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, heeft veelal te maken met de hoogte van de premie. ZZP’ers willen geen honderden euro’s per maand betalen voor een verzekering waarvan ze denken geen gebruik te maken. Op dit moment zijn er zo’n 650.000 ZZP’ers in Nederland die geen AOV hebben afgesloten. Wat is de reden daarvoor of zijn er meerdere redenen op te noemen en is een arbeidsongeschiktheidsverzekering werkelijk zo duur?

Waarom ondernemers geen AOV afsluiten

Zelfstandig ondernemers geven diverse redenen aan waarom ze er niet voor kiezen een AOV af te sluiten. Zo achten ze bijvoorbeeld de kans op arbeidsongeschiktheid klein of hebben ze een partner naast zich met voldoende inkomen. Andere ondernemers geven aan dat ze slechts parttime met hun onderneming bezig zijn en bovendien een financiële buffer hebben. Natuurlijk is de belangrijkste reden de premie van de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze wordt vaak te duur genoemd. Hoe zit dat bij u? Wat is uw reden dat u geen AOV heeft afgesloten?

De premie van een AOV is lager dan u denkt
De reden dat de premie van een AOV vaak € 300,- tot € 500,- per maand kost, gaat in de meeste gevallen helemaal niet op. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemers de premie van een AOV vaak twee tot drie keer te hoog inschatten. Als ondernemer kunt u zich daarom het beste laten adviseren en informeren over uw specifieke situatie. U zal verbaasd zijn over de scherpe premie die gehanteerd wordt voor een AOV.

Houd uw inkomen op peil en sluit een AOV af
Bijna geen enkele onderhoud houd rekening met arbeidsongeschiktheid. Logisch, want als ondernemer leeft u vooral in het hier en nu. Toch is het ontzettend belangrijk om hier over na te denken. Wat gebeurt er als u gedeeltelijk of volledig werkloos raakt en er geen nieuwe inkomsten meer binnenkomen? Kunt u dan teren op het inkomen van uw partner? Ook een financiële buffer raakt een keer op. Zelfs als u parttime werkt aan uw onderneming, is het raadzaam u te verzekeren voor een bepaald bedrag. U kunt dan gewoon blijven doen wat u altijd al deed, zonder dat u hoeft in te leveren.

Wees verstandig en kies net als 350.000 andere ZZP’ers voor een AOV die perfect aansluit op uw situatie en u beschermt tegen de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid.