Scooterongeluk en arbeidsongeschiktheid

Als je graag met een scooter naar je werk of gaat kan er onderweg van alles gebeuren. Een ongeluk zit tenslotte in een klein hoekje. En je wilt er liever niet aan denken, maar door het ongeluk zou je ook arbeidsongeschikt kunnen raken. In dit artikel leggen we je uit welke verzekeringen belangrijk zijn als je een scooter bezig.

De scooterverzekering

Een wa-scooterverzekering is verplicht als je op een scooter wilt rijden. Er zijn verschillende soorten scooterverzekeringen die je kunt krijgen, zoals:

  • WA- scooterverzekering
    Dit is het meest basic dekking dat beschikbaar is en dekt je voor ongevallen of overlijden van derden en schade aan eigendommen van derden.
  • Beperkt casco scooterverzekering.
    Dit dekt alle bovenstaande plus brand- en diefstalafdekking van je scooter.
  • De allrisk scooterverzekering.
    Deze dekt al het bovenstaande plus onopzettelijke schade aan je scooter.

Kies de juiste verzekering voor je scooter

Zoals hierboven al uitgelegd is een wa-scooterverzekering verplicht. Maar is dit wel de juiste dekking voor jouw scooter? Je kunt daarom vooraf het beste een scooterverzekering vergelijken. Interessant is dat ze veel betaalbaarder zijn dan andere verzekeringen.

Diefstal

Het wordt aanbevolen om de beste verzekering af te sluiten die zoveel mogelijk dekt, omdat scooters vaak het doelwit zijn voor criminelen. Scooters zijn namelijk licht van gewicht, kunnen makkelijk worden vervoerd en ze hebben meestal geen geavanceerde beveiligingsfuncties. Een allriskverzekering geeft je gemoedsrust als jouw scooter ooit wordt gestolen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Stel je krijgt een ongeluk met je scooter en je raakt hierbij arbeidsongeschikt. Dan wil je natuurlijk wel dat alle kosten gedekt zijn en dat je niet in financiƫle problemen komt. De scooterverzekering dekt niet de kosten van arbeidsongeschiktheid. Hiervoor kun je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Aangezien je in geval van een ongeval ernstig letsel zou kunnen oplopen, waardoor je gehandicapt zou kunnen raken, moet je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben die een deel van je inkomen betaalt als je vanwege een ongeval langere tijd niet kunt werken. De kans dat je maanden of jaren werk mist vanwege een blessure lijkt misschien klein, maar denk aan scenario’s die jou in het slechtste geval kunnen treffen, zoals ruggenmergletsels die leiden tot verlamming of gruwelijke ongelukken die leiden tot amputatie. In een dergelijk geval kan het nodig zijn dat je een dekking op korte of lange termijn krijgt. Beide helpen bij het vervangen van een deel van je maandelijkse basissalaris tijdens arbeidsongeschiktheid