Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je wilt er eigenlijk liever niet aan denken. Maar als ZZP’er is het beter om dat soms wel even te doen. Soms is het niet te voorkomen dat je arbeidsongeschikt raakt. En dan kom je qua geld snel in de moeilijkheden. In dit geval kun je maar beter goed verzekerd zijn. Een Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering kan in deze situatie een enorme hulp zijn. Maar een arbeidsongeschiktheidsverzekering is echter niet goedkoop. Op deze pagina leest u alles over de Allianz AOV.

Naar de website van Allianz

Wat is arbeidsongeschiktheid?

Arbeidsongeschiktheid betekent dat je niet meer in staat bent om te werken. Dit kan komen door een ongeluk of ziekte. Je kunt bijvoorbeeld niet meer in staat zijn om te werken door een aanrijding. Je kunt dan soms niet meer werken, en soms moet je lang herstellen. Je kunt bijvoorbeeld ook een chronische ziekte oplopen. In dit geval ben je niet meer in staat om te werken.

Geen vangnet

Voor veel zelfstandig ondernemers is arbeidsongeschiktheid te vergelijken met het begin van de bijstand. Je hebt als zelfstandig ondernemer geen financieel vangnet om op terug te vallen. Als je als ZZP’er dus arbeidsongeschikt raakt dan heb je behalve spaargeld verder niets. Je moet tevens de onderneming nog maar eens draaiende zien te houden.

Je kunt voor jezelf wel een vangnet creëren door een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Hiervoor sluit je een contract af en je betaald premie. Wanneer je dan arbeidsongeschikt raakt ontvang je een uitkering. Je inkomen wordt dus beschermd.

De kosten van een AOV bij Allianz

Je kunt zelf op een bepaalde manier invloed hebben op de kosten. Deze zijn afhankelijk van bepaalde keuzes die je zelf maakt. Er zijn een aantal dingen waar je niets aan kunt veranderen. Zo is je leeftijd en je beroep ook deels bepalend voor de premie. Het is dus per persoon heel verschillend hoe hoog een premie is bij Allianz. Allianz Biedt tevens een service aan om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Allianz?

  • Goede betrouwbaarheid en overzichtelijke normen en eisen.
  • Duidelijk gestelde voorwaarden. Je kunt je aov premie van te voren berekenen. Je hebt dus garantie op eerlijkheid.
  • De voorwaarden zijn duidelijk uitgelegd op de site. Deze is overzichtelijk en hier is zo goed als alles op te vinden.
  • Er is sprake van een goede communicatie en bereikbaarheid. Allianz staat altijd open voor het aanbieden van hulp.
Allianz Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten

Stap 1: De premie berekenen

Bereken met de aangeboden tool op de website van Allianz de premie. Vul simpelweg je gegevens in en er komt zo een getal uitrollen.

Stap 2: Beantwoorden van vragen

Ga eens goed na welke factoren belangrijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de looptijd. Hierbij kun je echter ook bedenken of je de premie nog iets kunt bijstellen. Allianz stelt zelf enkel een aantal vragen die belangrijk zijn. Zij gaan de aanvraag uiteraard beoordelen.

Stap 3: Kennis- en ervaringstoets

Omdat je zelfstandig een Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraagt is Allianz wettelijk verplicht een toets af te nemen. Er worden enkel een paar vragen gesteld over de kennis en ervaring met verzekeringen. Zo wordt er getoetst of je begrijpt welke risico’s je loopt.

Stap 4: Alles is rond

De aanvraag is rond. De Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering is nu dagelijks opzegbaar.

Ik heb een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Allianz, maar raak arbeidsongeschikt

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt belt Allianz binnen 5 werkdagen. Je bespreekt met hen de klachten. Hieruit moet duidelijk worden van dit betekent voor het werk dat je doet. Nu worden de vervolgstappen besproken. Het hangt er natuurlijk ook vanaf of je tijdelijk of permanent arbeidsongeschikt bent geraakt. Het vervolg is dus anders voor iedereen.

Wat zijn de contactgegevens van de Allianz arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Je kunt Allianz bereiken via telefoonnummer 088 – 577 19 49

Kan ik mijn Allianz AOV nog aanpassen?

Ja, veel dingen kunt je op een later moment nog aanpassen bij de AOV van Allianz. Meer informatie hierover vind je op de website van Allianz.

Welke premie termijn wordt gehanteerd door Allianz?

Je betaalt ieder jaar premie. Echter kun je er ook voor kiezen om per halfjaar, per kwartaal of per maand de premie te betalen.

Bezoek de website van Allianz

Andere AOV verzekeraars

Klik hieronder op de link om informatie te lezen over andere AOV verzekeraars.