Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering

Met een Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering bescherm je je inkomen als ZZP’er of MKB’er. Dit is nodig in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid bij een ongeval. Zo zijn grote financiële problemen voor je bedrijf en privéomstandigheden te voorkomen.

Vergelijk alle AOV’s

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Rabobank en kortingen

Bij de AOV van Rabobank ontvang je gedurende het eerste jaar 30% korting op de premie. In de drie jaar die volgen ontvangt men nog 20%, 10% en 5% korting in aflopende vorm.

Het voordeel van een AOV is ook dat de premie fiscaal aftrekbaar is. Je mag de premie van een AOV dus aftrekken van de inkomstenbelasting. Dit kan vaak algauw honderden euro’s per jaar schelen. Je kunt variërend tussen de 30% en de 50% aan belasting terugkrijgen. Dit is afhankelijk is welke belastingschijf je zit.

Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voordelen AOV Rabobank

  • Direct uit te rekenen premie. Voorwaarde zijn overzichtelijk en je weet waar je aan toe bent.
  • Je krijgt het eerste, tweede en derde jaar aflopende korting.
  • Je kunt zelf het type korting kiezen.
  • Goede bereikbaarheid en communicatie.
  • Je kunt vrijblijvend kiezen voor het ontvangen van advies.

Een ander bijkomend voordeel is voor de mensen die al bij de Rabobank zijn aangesloten, dat alles via één dienst is geregeld. Je hebt je bankrekening bij Rabo, en je AOV bij de Rabo afgesloten. Dit is voor sommigen heel handig wat betreft overzicht.

Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten met of zonder advies?

Je kunt een AOV van de Rabobank zowel met als zonder advies afsluiten. Een verkeerde keuze kan grote gevolgen hebben, dus advies is altijd handig. Wanneer je tevens voldoende ervaring hebt dan kun je dit zonder doen. Echter, er zitten wel verschillen in de mogelijkheden die je hebt met een AOV. Met advies van de Rabobank heb je weer andere mogelijkheden dan zonder advies. Dit moet goed worden nagekeken. Je kunt ook gaan voor een kosteloos oriëntatiegesprek. Hiermee kun je al voor jezelf behoorlijk goed uitvogelen hoe het voor jou zit.

Genoeg kennis en ervaring?

Wanneer je genoeg kennis en ervaring hebt om zelf een Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Dan kun je per direct een offerte aanvragen door in te loggen op je betaalrekening. Dit betekent dus wél dat je zonder advies een Rabobank AOV aanvraagt.

Wanneer moet ik zonder advies afsluiten?

Je kunt een Rabobank AOV zonder advies afsluiten onder de volgende voorwaarden.

  • Je bent ondernemer of zelfstandige. En je bent niet verzekerd voor de WIA uitkering.
  • Je hebt de leeftijd van 62 jaar nog niet bereikt.
  • Woonachtig in Nederland en je betaalt hier belasting.
  • In het bezit van een particuliere betaalrekening bij de Rabobank.
  • Je bent 100% zeker over voldoende ervaring te beschikken. Je kunt dus zelf een Rabobank AOV afsluiten terwijl je weet wat je doet.

Zelf ook invloed

Velen leven volgens de overtuiging dat een AOV per se heel duur is. Dat is niet in alle gevallen zo. Een AOV hoeft niet duur te zijn. Er zijn allerlei factoren waarmee jij zelf prima invloed kunt uitoefenen op de premie. En hiermee bepaal jij dus zelf hoe duur of goedkoop de premie wordt. De Rabobank claimt zelf dat je al een AOV kunt afsluiten voor €1 per uur.

Rabobank arbeidsongeschiktheidsverzekering FAQ

Waarom een Rabobank AOV afsluiten?

Je hebt als zelfstandig ondernemer geen recht op een wettelijke WIA uitkering. Wanneer je inkomensverlies lijdt door arbeidsongeschikt te raken, dan valt zo goed als al het inkomen weg. Door middel van een AOV kun je zo de klap van het inkomensverlies opvangen. Zo kun je vanuit een betere positie werken aan de terugkeer je bedrijf.

Wat zijn de meest voorkomende vormen van arbeidsongeschiktheid?

De meeste gevallen van arbeidsongeschiktheid komt voort uit langdurig ziek zijn. De rest van de gevallen komt voor uit ongevallen. De verhouding ligt ongeveer tussen de 80% tot 20% procent. Veel ziektegevallen hebben vooral te maken met een verkeerde houding of een verkeerde manier van bewegen. De overige gevallen heeft te maken met hart- en longproblemen.

Wanneer keert de Rabobank AOV uit?

De Rabobank AOV is bedoelt om je te verzekeren tegen inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Wanneer je dan niet meer in staat bent om te werken vanwege ziekte of een ongeval. Dan dient dit te worden gemeld. De hoogte van de uitkering hangt af van de keuzes die zijn gemaakt bij het afsluiten van de verzekering. Je kiest zelf hoe snel je de verzekering dan uitkeert.

Andere AOV verzekeraars

Klik hieronder op de link om informatie te lezen over andere AOV verzekeraars.