Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het kan iedereen gebeuren, arbeidsongeschikt raken. Voor veel mensen, met ZZP’ers in het bijzonder is het hun ergste nachtmerrie. Niet kunnen werken terwijl je dit zo graag wilt. Het geeft je een machteloos gevoel alleen al wanneer je er aan denkt. Maar niet getreurd, je kunt jezelf beschermen tegen arbeidsongeschiktheid met de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering.

AOV vergelijken

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal?

Met een AOV van Reaal van ben je goed beschermd. Je wilt natuurlijk niet blootgesteld worden aan de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Je kunt arbeidsongeschikt raken op diverse manieren, of langdurig ziek worden. Daarnaast zit een ongeval in een klein hoekje en daardoor bestaat de mogelijkheid op invaliditeit. Of je kunt kort arbeidsongeschikt raken vanwege bijvoorbeeld het breken van je arm.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering Reaal

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt dan kan het inkomen flink dalen. Werknemers in loondienst kunnen nog beroep doen op de werkgever. En zij zijn ook verzekerd via de WIA. Maar de zelfstandig ondernemer is niet verzekerd. In alle gevallen is het handig om verzekerd te zijn. Of je nu een particulier bent. Of dat je zelfstandig ondernemer bent. Goed verzekerd zijn is altijd handig. Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen waar je je kunt verzekeren. Vandaag kijken we naar de AOV van reaal.

Een Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bij Reaal bescherm je, net als bij iedere aov verzekering, je inkomen in geval van arbeidsongeschiktheid. Je ontvangt een maandelijkse uitkering en daarvoor betaal je maandelijks premie. Je kiest van te voren zelf hoe hoog de premie is. Dit is afhankelijk van de maximale periode dat je een uitkering krijgt. En ook het verzekerde bedrag speelt hierbij een grote rol.

AOV Reaal preventieservice

Reaal biedt ook tijdens het werkleven mogelijkheden om arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Reaal biedt namelijk een preventieservice. Dit heeft als doel om arbeidsongeschiktheid te voorkomen.

Waarom doet Reaal dit?

Waarom doet Reaal dit eigenlijk? Wel, wanneer je bij Reaal bent aangesloten dan moet je van te voren worden gekeurd. Je kunt worden afgekeurd wanneer je voor Reaal een risico bent. Dat wil zeggen dat de kans op uitkering te groot is. Verzekeraars, of je het nu hebt over Reaal, Interpolis of welke verzekeraar dan ook, zijn gewoon bedrijven. En verzekeraars zijn er dus op uit om winst te maken.
Zij bieden jou een service zodat de kans op arbeidsongeschiktheid kleiner is. En daarmee wordt de kans op uitkeren ook kleiner. Een uitkering verstrekken is in verhouding veel duurder dan het aanbieden van een preventieservice. En hierop maakt een verzekeraar dus meer winst.

UNIM Plus AOV Reaal

Reaal biedt het UNIM Plus AOV en het UNIM AOV. Het UNIM Plus AOV is een AOV die je beroep verzekerd en die is voorzien van sommen verzekering. Tevens ontvangt men een extra uitkering bij langdurige arbeidsongeschiktheid. Met een UNIM Plus AOV bescherm jij je eigen inkomen tegen de financiële consequenties van arbeidsongeschiktheid. Ook krijg je aangeboden hulp bij re-integratie. Zodat jij zo snel mogelijk weer aan het werk kunt.

Je eigen beroep verzekerd met de Reaal AOV

Je verzekerd je eigen beroep. Dat houdt in dat er in acht wordt genomen welke werkzaamheden je bij jouw beroep nog kunt uitvoeren ten tijde van de arbeidsongeschiktheid. Er wordt geen rekening gehouden met eventuele andere mogelijke werkzaamheden. Hierdoor heb je sneller recht op het ontvangen van een uitkering. De premie van de Reaal Arbeidsongeschiktheidsverzekering is echter ook hoger.

Ander inkomen, niet belangrijk!

Bij de Reaal sommenverzekering is het bedrag van te voren afgesproken. Het maakt hierbij niet uit of men nog andere inkomsten heeft. Ook maakt het niet uit of de uitkering hoger is dan het vorige inkomen.

Extra uitkering

Je kunt eenmalig een extra bedrag ontvangen. Dit kan wanneer je voor een langere periode arbeidsongeschikt bent. Hierbij geldt ook dat de eigen risico termijn minimaal 3 maanden moet zijn. Het extra bedrag is afhankelijk van de lengte van de eigen risicotermijn en de verzekerde som.

Wat zijn de verschillen tussen UNIM en UNIM Plus?

Wat zijn de verschillen tussen de verschillende Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Tussen de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering UNIM Plus en een UNIM verzekering?

  • Bij de Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekering UNIM krijg je een schade-uitkering. Deze ontvang je wanneer je arbeidsongeschikt raakt en daadwerkelijk minder inkomsten hebt.
  • Dit is een andere vorm dan de sommenverzekering bij UNIM Plus. Dit heeft tot gevolg dat je minder premie betaalt. Je ontvangt ook een uitkering als je je inkomen verliest.
    De voorwaarden voor de extra uitkering blijven hetzelfde.

Vergelijk alle AOV’s