Waarom is een arbeidsongeschiktheidsverzekering zo belangrijk?

Begin 2016 telde Nederland ruim 1 miljoen ZZP’ers. Elk jaar starten tussen de 120.000 en 140.000 mensen een nieuwe onderneming. Hoewel ongeveer de helft van deze groep daarvan binnen 5 jaar stopt met hun onderneming, blijft het een feit dat er in Nederland veel ZZP’ers te vinden zijn. Aangezien er bij de start van een nieuwe onderneming veel komt kijken, is de arbeidsongeschiktheidsverzekering een verzekering die veelal vergeten wordt. Toch heeft het zeker meerwaarde om het nut van deze verzekering eens nader onder de loep te nemen. Waarom heeft u een arbeidsongeschiktheidsverzekering nodig?

Ziekte of een ongeval komt altijd onverwacht
“Ik ben toch nooit ziek, waarom zou ik dan een dure arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?” Het is een opmerking die veel ZZP’ers maken. Ze zien op tegen de dure maandelijkse kosten van de verzekering en verwachten bovendien niet ziek te worden. U wellicht ook. Toch kan daarmee een grote inschattingsfout worden gemaakt. Wie kan er als ondernemer in de toekomst kijken? U kunt plotseling een ongeval krijgen met de auto of geveld worden door een chronische ziekte. Arbeidsongeschiktheid voor ondernemers kan daardoor een flinke financiële klap betekenen. Als u te maken krijgt met een ongeval of ziekte, kan uw maandelijkse inkomen drastisch verlaagd worden. Kunt u dan nog aan al uw financiële verplichtingen voldoen?

Wat gebeurt er wanneer u als ZZP’er arbeidsongeschikt raakt?
Bent u ZZP’er zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering? Bij arbeidsongeschiktheid komt u dan terecht in de bijstand. De Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen is al in 2004 afgeschaft. Zoals u wellicht weet, is de bijstand ook geen vetpot. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt volop mogelijkheden om dit risico af te dekken. Juist daarom is deze verzekering onmisbaar als ZZP’er. Kunt u het zich als ZZP’er veroorloven om uw inkomen te zien halveren en daarvan te leven?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering vinden die bij u past
Geen enkele branche is hetzelfde, daarom is een passende verzekering vinden erg belangrijk. Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten die goed aansluit bij uw onderneming en verwachtingen? Kies er dan voor om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Kijk niet alleen naar de premie die u voor de verzekering betaalt, maar lees ook de voorwaarden goed door en zoek uit of u met een wachttermijn te maken hebt als u arbeidsongeschikt raakt.