Geld besparen op jouw zorgverzekering in 2021? Dat doe je zo!

In Nederland is het ieder jaar mogelijk te wisselen van zorgverzekeraar. Bij de meest verzekeraars kan dit tot eind december. Er zijn echter genoeg mensen die al sinds jaar en dag bij dezelfde zorgverzekeraar zitten. Als je hier tevreden over bent, is dit natuurlijk geen probleem. Het is echter goed denkbaar dat dit niet de goedkoopste verzekeraar is. Bij zorgverzekeringvergelijken2021.nl zie jij dit direct. Heb jij jezelf voorgenomen om in 2021 te gaan besparen op je vaste lasten? Dan moet je ook zeker eens naar jouw zorgverzekering kijken. Wij vertellen jou in deze tekst hoe jij in 2021 geld kunt besparen op jouw zorgverzekering!

1. Vergelijk verzekeringen met elkaar
De makkelijkste manier om in 2021 geld te besparen op jouw zorgverzekering is door de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Veel mensen hebben echter geen zin om hier tijd en moeite in te steken. Dit is vandaag de dag echter een slap excuus. Vroeger moest je inderdaad nog de websites van de verschillende aanbieders bezoeken om een vergelijking te maken. Tegenwoordig hoeft dit echter al lang niet meer. Er zijn namelijk talloze vergelijkingssites, zoals zorgverzekeringvergelijken2021.nl. Hier voer jij gewoonweg jouw wensen in en op basis hiervan rolt er een overzicht uit. Jij kunt zo in een oogopslag zien wat voor jou de goedkoopste verzekeraar is. Veel makkelijker gaat het echt niet worden om te besparen op jouw zorgverzekering!

2. Wel of niet aanvullend verzekeren?
Wanneer jij als Nederlander 18 jaar wordt, moet jij wettelijk gezien een zorgverzekering afsluiten. Alleen een basisverzekering is in principe voldoende. Toch zijn er genoeg mensen die zich ook aanvullend laten verzekeren. Wanneer jij dit doet, ben je bijvoorbeeld ook (gedeeltelijk) verzekerd voor de tandarts en fysiotherapie. Dit kost natuurlijk wel meer geld. Veel mensen verzekeren zich wel aanvullend, maar maken vervolgens helemaal geen gebruik van deze verzekering. Vraag jezelf dan ook af of het noodzakelijk is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Je bespaart namelijk een hoop geld wanneer jij geen aanvullende verzekering afsluit.

3. Neem een gokje met het eigen risico
De basisverzekering wordt in Nederland ieder jaar weer een paar euro duurder. Naast deze verzekering heb jij ook nog eens een verplicht eigen risico. Voordat jij iets vergoed krijgt van je zorgverzekeraar, moet jij je eigen risico eerste opmaken. Gelukkig kun jij de hoogte van jouw eigen risico zelf instellen. Bij de meeste zorgverzekeraars is er een minimaal verplicht eigen risico van 350 euro. Wanneer jij niet verzekerd bent voor een bepaalde ingreep, moet je de eerste 350 euro van die ingreep zelf betalen. Heb jij echter nooit wat? Dan kun je er ook voor kiezen om je eigen risico te verhogen. Hoe hoger het eigen risico namelijk is, des te lager valt de premie voor de basisverzekering uit. Weet wel dat je hiermee aanzienlijk meer risico loopt. Wanneer je plotseling wel wat krijgt, moet je namelijk een groter bedrag zelf ophoesten.

4. Betaal je premie in één keer
De meeste Nederlanders betalen maandelijks een premie voor hun zorgverzekering. Op deze manier voel je het natuurlijk minder dan wanneer je alles in één keer moet betalen. Toch kan het wel aantrekkelijk zijn om direct het volledige premiebedrag af te tikken. Dit is zeker het geval wanneer jij in 2021 wilt besparen op jouw zorgverzekering. Wanneer jij alles direct betaalt, krijg je namelijk een korting over het totaalbedrag. Verhoudingsgewijs ben je zo dus goedkoper uit dan wanneer jij maandelijks een geldbedrag overmaakt naar jouw zorgverzekeraar.